2020. május 12., kedd

2020. 05. 13. MAGYAR - TIMI NÉNI CSOPORTJA

Kedves Szülők és Gyerekek!

Ma olvasás és nyelvtan is van. Kezdem a nyelvtannal.

Tegnap megismerkedtünk az óhajtó mondattal. Kívánságainkat, vágyainkat és óhajunk fejezzük ki vele. Nektek mi a kívánságotok? Az én kívánságom: Bárcsak most láthatnálak benneteket és együtt lehetnénk. 💗

Nyissátok ki a nyelvtan tankönyvet a 85. oldalon és a füzeteteket is készítsétek elő. Egy sort hagyjatok ki a tegnapi szabály után, csak a dátumot írjátok fel a margóra: 05.13
A 4. feladatban az állatok vágynak azokra amik a buborékban vannak. Írjatok az állatokról, hogy mire vágyhatnak. (Használjátok a "Bár" és "Bárcsak" mondatkezdéseket.) A kép segít! Összesen 4 mondatot kérnék. Figyeljetek a nagy kezdőbetűre és a mondatvégi írásjelre (!) és írjátok át őket pirossal. 

Egy sort hagyjatok ki. Majd írjátok le ezt a mondatot, amit én is átalakítottam. Az utolsó mondatot szeretném, ha ti alakítanátok át!
5. feladat: Kijelentő mondatokat kell átalakítani óhajtó mondattá.
Elmegyünk az állatkertbe. -> Bárcsak elmennénk az állatkertbe!
Kapok egy aranyos kiskutyát -> (írd le az átalakított mondatot)
A nyelvtan munka határideje: MA estig. 

Olvasás: 

A múlt órán elutazhattunk képzeletben a Balatonra. Most megismerkedünk a Balaton- parti madarakkal. Nyissátok ki a Szövegértést fejlesztő könyvet a 43. oldalon. A nádi tücsökmadár és a barátréce mutatkozik be nektek. Olvassátok el majd értelemszerűen keressétek ki a szövegből a válaszokat és töltsétek ki a feladatokat.

Az olvasás munka határideje: HOLNAP estig.

Jó munkát gyermekeim!

Timi néni 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése